toggle menu

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer weten?

X

Zoeken

FSC code zoeken

Een bedrijf opzoeken aan de hand van een licentiecode (FSC-Xxx..) op een gelabeld product of een certificaatcode (XX-CoC- xx..)

Klik hier

Westvoortsedijk 73
6827 AV Arnhem
Nederland

Over Accoya

Accoya hout wordt wereldwijd gebruikt in de meest uitdagende projecten. In onze fabriek in Arnhem, Nederland, wordt snelgroeiend naaldhout geacetyleerd door middel van azijn.

Dat is een milieuvriendelijke gifvrije techniek die ervoor zorgt dat zachthout de eigenschappen voorbij het allerbeste tropische hardhout. Zo wordt en blijft het Accoya: sterk, vormstabiel, mooi, duurzaam en onderhoudsarm. Ideaal voor projecten wanneer kwaliteit en duurzaamheid een rol spelen.

Wij hebben ervoor gekozen 100% met FSC hout te werken, iedere plank Accoya is automatisch gecertificeerd.

Meer informatie en toepassingen

Een van de kenmerken van hout is dat het uitzet en krimpt, deze eigenschap wordt veroorzaakt door vrije hydroxylgroepen in de cellulose en hemi-cellulose van het hout. Deze groepen absorberen water en laten dat weer los als gevolg van vochtschommelingen. Tegelijk zijn deze hydroxylgroepen ook het startpunt van aantasting door schimmels waardoor hout gevoelig is voor rot. Beide eigenschappen verkorten de levensduur van hout in buitentoepassingen. Door de behandeling met een vorm van azijn worden deze vrije hydroxylgroepen vervangen door acetylgroepen, hierdoor wordt de krimp en zwel verminderd met 75-80%, neemt de oppervlaktehardheid met 15% toe en is al het hout behandeld tot duurzaamheidsklasse 1. Dit alles zonder in te leveren op de mechanische eigenschappen.

Accoya wordt gebruikt in vele vormen van schrijnwerk, van ramen en deuren tot bruggen, terrassen, gevelbekleding, etc.
Door de technische eigenschappen kan het vaak net een stap meer waar andere houtsoorten tegen hun limiet aanstoten, dit resulteert in bijzondere architectuur, langere levensduur en lagere onderhoudskosten.

Verdelers in België

Accoya wordt in België verdeeld door de firma’s

Categorieën

  • Accoya ®
  • Geacetyleerd hout

Wenst u meer informatie over het FSC keurmerk, de organisatie en haar werking?

Bekijk het hier