Deze website maakt gebruik van cookies. Meer weten?

toggle menu

FSC certificaatcode: CU-FM/COC-804128

FSC licentiecode: FSC-C018456

Agentschap voor Natuur en Bos | ANB

Koningin Maria Hendrikaplein 70 bus 73
9000 Gent

Bosbeheerder

Danny Maddelein

Categorieën

  • Europees hout - Stammen

De bosindex in Vlaanderen is laag (13%) en de bos- en boseigendomsstructuur is zeer versnipperd. Binnen FSC-certificering bestaat de mogelijkheid tot groepscertificering. Dit systeem verenigt een aantal bosbeheerders die als groep gecertificeerd worden. De voordelen spreken voor zich: de verantwoordelijkheden worden gedeeld, net als de administratieve en financiële lasten.

Sinds eind 2006 beschikt het Agentschap voor Natuur en Bos over een FSC-groepscertificaat, waarbij het agentschap de organisatie en het management van het groepscertificaat op zich neemt. Wanneer je als bosbeheerder voldoet aan de FSC-criteria, kun je lid worden van de groep en op die manier een FSC-label voor jouw bos behalen. Jouw hout komt dan als FSC gelabeld hout op de markt. Dankzij het agentschap haal je op een eenvoudige manier een FSC-label. De ondersteuning vanuit het groepsmanagement vermindert de administratieve en financiële lasten tot het absolute minimum.

Toetreden tot de groep?

Het groepscertificaat van het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) staat open voor alle Vlaamse boseigenaars, zowel openbare besturen als private eigenaars. Zelf heeft het ANB de ambitie om voor al haar domeinbossen snel een FSC-certificaat te verwerven.

Ben je een bosbeheerder met een bosbeheerplan conform de Criteria Duurzaam Bosbeheer en ben je geïnteresseerd in het behalen van een FSC-label? Maak dan snel een afspraak en wie weet verkoop ook jij binnenkort FSC gelabeld hout!