toggle menu

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer weten?

X

Zoeken

FSC code zoeken

Een bedrijf opzoeken aan de hand van een licentiecode (FSC-Xxx..) op een gelabeld product of een certificaatcode (XX-CoC- xx..)

Klik hier

Callemansputtewegel 53
9940 Ertvelde

Linda Andries

09/3444737

Wie zijn wij?

Wij zijn een kleine onderneming met een groot hart, steeds tot uw dienst voor alle vragen over houten én hout-alu buitenschrijnwerk en de afwerking ervan.

Wij zijn ervan overtuigd dat verzorgd werk in combinatie met een duurzame en vooral onderhoudsvriendelijke eindbehandeling zal bijdragen u ervan te overtuigen, de stap naar het houten ramen te nemen, teneinde de kwaliteit van uw woning maximaal te verbeteren.

Wat doen we?

Wij vervaardigen en plaatsen buitenschrijnwerk in hout én hout-alu: ramen, deuren, poorten, erkers en veranda’s.

4 goede redenen om voor buitenschrijnwerk van Andries-De Scheemaeker te kiezen…

1. Eigen fabrikaat, op ieders maat

Wij vervaardigen, leveren en plaatsen houten en gecombineerde hout-alu ramen en deuren. Dankzij een zeer uitgebreid en hypermodern machinepark combineren we moderne technologie met aloude ambachtstechnieken. Dit stelt ons in staat uniek, gepersonaliseerd schrijnwerk in uw woning te plaatsen. Houten ramen en deuren zijn onze specialiteit, zowel in moderne als in retro uitvoering. Daarnaast produceren we sinds enkele jaren gecombineerde hout-alu en passieframen, die vooral hun toepassing kennen in passiefhuizen en in lage-energiewoningen vanwege hun zeer hoge isolatiewaarde.

2. Verzorgde eindafwerking

Door middel van een eigen, zeer duurzaam lakprocédé worden uw ramen en deuren onderhoudsvriendelijk afgewerkt in alle RAL kleuren of in transparante watergedragen acrylbeits. Onderhoudsintervallen van 5 tot 8 jaar en meer zijn normaal. U hoeft later enkel nog de bestaande beitsen aan te dikken zodat een onderhoudsbeurt nog slechts een minimum aan tijd vraagt. Het verwijderen van oude beits- of verflagen is dus voltooid verleden tijd.

3. Betaalbare kwaliteit

Wij leveren duurzaam, degelijk schrijnwerk tegen een betaalbare prijs, zo getuigen onze tevreden klanten.

4. Eigen plaatsingsdienst en dienst na verkoop

Wij rekenen zowel particulieren als professionals tot onze klanten. Zij kunnen beiden beroep doen op onze plaatsingsploeg en dienst na verkoop.

10 goede redenen om voor hout te kiezen...

1. Hout is duurzaam

Dat heeft de geschiedenis meermaals bewezen. Geen ander materiaal doet beter. Als u bedenkt dat het raamwerk van het paleis van Versailles ruim 300 jaar intact bleef… Voor buitenschrijnwerk zoals ramen en deuren, gebruikt men in onze contreien doorgaans houtsoorten met een goede duurzaamheidsgraad.

2. Hout is uniek

Ramen en deuren hebben niet alleen een functionele taak, ze zijn ook het visitekaartje van uw woning. Geen twee bomen zijn identiek, wat het eindresultaat tot iets unieks maakt. Wie liever minder uitgesproken kleur- of textuurverschillen heeft, kiest een egalere houtsoort of werkt het geheel af met de gewenste kleur.

3. Hout is onderhoudsvriendelijk

Hout vraagt nogal wat onderhoud, dacht u? Integendeel. U heeft er praktisch geen omzien naar. De nieuwste afwerkingstechnieken zorgen ervoor dat het raamwerk tijdens de fabricage reeds voorbereid wordt op een lange carrière. Een simpele onderhoudsbeurt om de vijf à acht jaar volstaat om het hout in conditie te houden. Met de nieuwste generatie lakken en beitsen is die klus zo geklaard.

4. Hout past perfect

Hout laat zich gemakkelijk bewerken. Op technisch vlak is het zo veelzijdig dat u er alle kanten mee op kunt. Hout is het geknipte materiaal voor om het even welke architectuur. Kiest u voor een ultra-moderne bouwstijl of houdt u het liever klassiek? Geen punt. Hout voelt zich overal thuis.

5. Hout is water- en winddicht

Vensterramen moeten tegen een stootje kunnen. Jaar in jaar uit staan ze in weer en wind. Als u bedenkt welke natuurkrachten houten zeeschepen vroeger trotseerden… Hout beantwoordt moeiteloos aan de strengste eisen inzake water- en winddichtheid.

6. Hout isoleert

Dankzij zijn cellulaire structuur is hout een ideaal isolatiemateriaal.
Met houten raamprofielen heeft u geen last van koudebruggen met vervelende gevolgen als condensatie, druppelvorming en energieverlies.

7. Hout is kleurrijk

Hout heeft van nature een aangename, warme patine. Kleur, glans en nerven verschillen nochtans van soort tot soort. Wie het houtwerk maximaal tot zijn recht wil laten komen, kiest voor ramen en deuren in transparante beits. Liefhebbers van een meer uitgesproken tint kunnen hun fantasie de vrije loop laten in een van de vele RAL- kleuren. De huidige generatie buitenlakken gaan jaren mee en dekken perfect. Toch kunt u later probleemloos van kleur veranderen als u dat wenst.

8. Hout is behaaglijk

Kiezen voor hout, doet u bewust. Toch speelt uw gevoel en persoonlijke smaak hierbij een belangrijke rol. Houten ramen zijn niet alleen mooi om te zien.  Ze stralen warmte uit en geven uw woning een bepaald cachet. Contact met hout is aangenaam: het is lekker gladgeschuurd, het ruikt prettig en voelt nooit koud aan. Hout laadt bovendien geen statische electriciteit op en trekt dus geen stof aan.

9. Hout is brandveilig

Vreemd genoeg is hout goed bestand tegen hoge temperaturen. In tegenstelling tot andere materialen zullen houten profielen bij brand niet smelten of verbuigen. Een belangrijk én brandvertragend argument, want zuurstof die door een kapot venster binnenkomt, wakkert het vuur nog verder aan. Precies om die reden verbieden sommige Duitse deelstaten het gebruik van smeltbare materialen in de raambouw. Houten raamwerk houdt langer stand. De inbrandingssnelheid van hout bedraagt 0.35 tot 0.70 mm per minuut. Wanneer hout verkoolt, ontstaat bovendien een isolerende laag, die het verder opbranden sterk vertraagt.
Het beste bewijs heeft u wellicht al gezien:  van een afgebrande woning staat het houten raamwerk vaak nog overeind!

10. Hout is tijdloos

Hout heeft in het verleden zijn degelijkheid bewezen. Vandaag is dit natuurproduct weer erg in trek. Niet alleen omwille van zijn natuurlijke eigenschappen maar ook omwille van de creatieve mogelijkheden: puur natuur of met een kleurtje, ultra-modern of eerder klassiek, gestyleerd of gesofistikeerd… aan u de keuze.

Categorieën

  • Poorten
  • Buitendeuren
  • Buitenramen
  • Dakvensters
  • Veranda's
  • Gevelbekleding
  • Garagepoorten

Wenst u meer informatie over het FSC keurmerk, de organisatie en haar werking?

Bekijk het hier