toggle menu

Ce site web fait usage de cookies. En savoir plus ?

X

Chercher par produit ou entreprise

Ou recherchez via le code FSC

Recherchez une entreprise à partir d’un code de licence, d’un produit labellisé ou d’un code de certificat

Klik hier

Heikesveld 76
3910 Neerpelt

Bedrijfsprofiel

ALMO BVBA Woodproducts is een jonge in 2007 opgerichte nieuwe vennootschap die de beste ervaring, kennis en het vakmanschap van Houtwarenbedrijf Heesakker BV te Valkenswaard en het onlangs overgenomen Boerboom massief – voorheen De Rooij houtbewerking te Middelbeers – heeft gecombineerd in een moderne nieuwe opzet. Ruim 40 jaar knowhow en een zeer ruime ervaring op het gebied van de houtbewerking als een belangrijk element voor zekerheid en continuïteit in de hedendaagse bedrijfsvoering. Vakmanschap, degelijkheid en vlijt van vroeger gecombineerd met noviteit, creativiteit van nu vormt de basis voor de huidige bedrijfsvoering.

Flexibiliteit en het zeer uitgebreide aanbod van diverse mogelijke houtbewerkingen inclusief eindfinishing is onze sterkte. Het bedrijf is groot genoeg om grote serieproductie uit te voeren en klein genoeg om zeer inviduele en specifieke opdrachten te maken.

Meubelindustrie

Voorbewerkingsproces:
Alle vormen beginnen bij het voorbewerken van het ruw aangeleverde hout. Hout wordt geleverd in standaard diktes, breedtes en lengtes vanf de houtimporteurs. Iedere houtsoort heeft zijn specifieke eigenschappen en bewerkings- mogelijkheden. het hout wordt voorgezaagd, gevlakt en 4 zijdig geschaafd om later in vorm bewerkt te worden.

Om tot grotere producten te komen moeten vaak meerdere delen tegen of op elkaar verlijmd worden. Dit vraagt specifieke kennis van goed en droog hout en de juiste werkwijzen om later geen problemen of openstaande naden te krijgen. Bij Almo is de kennis aanwezig.

4-zijdig schaaf en profileerwerk:
Het zagen, schaven en eventueel verlijmen tot grotere delen van ruw hout is de eerste stap in het proces tot onze te maken producten. Maar kan in loonwerk ook voor anderen uitgevoerd worden (ribben, balken, planken). Dit eventueel met een toevoeging van Profileerwerk. Denk hierbij aan sierlijsten,vloerdelen, profielen en trapleuning.

Mogelijkheden schaaf en profileerwerk producten:
geschaafde ribben – balken – planken – regelwerk- profielen- lijsten- vloerdelen -trapleuning afdeklijsten- plinten

Van ruw hout tot afgewerkt eindproduct

Alles onder een dak: van het ruwe hout tot het gefinishte product wordt alles in eigen hand te Neerpelt gefabriceerd. Wij hebben alle machines en mogelijkheden in huis om de klanten korte lijnen en kwaliteit te bieden.

Catégories

  • Planchers
  • Moulures
  • Frisettes/lambris
  • Plinthes
  • Parties pour meubles
  • Tables

Vous souhaitez plus d'informations sur le label FSC, l'organisation et son fonctionnement?

Voir ici