toggle menu

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer weten?

X

Zoeken

FSC code zoeken

Een bedrijf opzoeken aan de hand van een licentiecode (FSC-Xxx..) op een gelabeld product of een certificaatcode (XX-CoC- xx..)

Klik hier

Poelkapellestraat 40
8650 HOUTHULST

DECRUY: ÉÉN NAAM, VEEL MOGELIJKHEDEN

Decruy is van alle markten thuis. ​Waar wij vroeger uitsluitend toeleverancier waren voor de internationale meubelindustrie leveren wij vandaag ook een breed assortiment producten en diensten aan diverse andere industriëen en verkoopskanalen.

Het grootste deel van ons productassortiment wordt bij ons in Houthulst geproduceerd maar wij stockeren en verdelen ook producten van andere fabrikanten via onze eigen transportafdeling en via ons uitgebreid dealernetwerk van industriële meubelfabrikanten, houthandels en doe-het-zelfzaken.

Producten

LADEPROFIELEN

Al 45 jaar zijn wij wereldwijd een van de grootste industriële producenten van ladecomponenten voor de meubelindustrie. Wij profileren MDF of spaanplaat en ommantelen deze profielen daarna met decoratieve folies uit papier of PVC. De stukken worden op maat verzaagd en geboord waar nodig. Wij hebben verschillende types lade in ons assortiment: lades met verstekte hoekverbinding en lades uit aparte delen die met drevel en/of excenterverbindingen gemonteerd worden. Qua folies bieden we u de keuze uit veschillende houtdecoren en effen kleuren.

Wekelijks maken we honderdduizenden ladestukken voor klanten in Europa en daarbuiten.

OMMANTELDE PROFIELEN

Naast onze lades produceren we ook ommantelde profielen met andere toepassingen. Het gaat hier om profielen met allerlei vormen en types. Het gaat om meubelprofielen (tafelpoten, sierlijsten, greeplijsten, spijlen, kroonlijsten, bedsponden,…), profielen voor keukens (staanders, plinten…), deurprofielen, profielen voor grafkisten, interieurprofielen,… De meeste profielen worden op bestelling en op maat gemaakt, andere zijn standaardprofielen. De stukken worden geprofileerd, gezaagd, gedreveld en afgekant met transferfolie of ABS-kanten volgens de wensen van onze klant. Onze profielen zijn zowel als afgewerkte componenten als op lengte verkrijgbaar.

WAND- EN PLAFONDPANELEN

Wij maken een brede waaier aan decoratieve wand- en plafondpanelen voor interieurafwerking. We hebben voor elke toepassing een collectie: watervaste panelen voor douchewanden, vochtwerende panelen voor keukens en badkamer, naadloze klikpanelen, klassieke plancheten met V-groef,… Naargelang de gebruikte materialen en het verkoopskanaal verkopen wij onze panelen onder verschillende namen. We hebben onze eigen kwaliteitsmerken SharpClick en Panidur, en we maken daarnaast een waaier aan private labels die worden verkocht via doe-het-zelfzaken in België en daarbuiten.

SCHEIDINGSWANDEN

Decruy produceert ook een assortiment zelf ontwikkelde room dividers. Deze zijn in de meeste gevallen ook uit MDF opgebouwd, ofwel schilderklaar ofwel ommanteld met een decoratieve folie. Deze room dividers worden verkocht via doe-het-zelf en decoratiewinkels in verschillende europese landen, onder een eigen merknaam of onder een huismerknaam van onze klanten. Wij ontwikkelen dit soort producten vaak samen met de inkoopafdeling van onze klanten; zij weten vaak het beste naar welke producten er vraag is in de markt

Naast opdelingselementen voor de particuliere markt maken wij ook wandsystemen voor standenbouwers en toonzalen. We kunnen ons door onze gedegen materiaalkennis en veelzijdig machinepark voor dergelijke projecten volledig aan de wensen van onze klanten aanpassen qua gebruikte materialen, afmetingen, brandweerstandsvereisten, herbruikbaarheid,…

VLOERPROFIELEN

In ons productgamma zitten ook een variatie aan vloerprofielen.

Wij hebben een assortiment standaardprofielen en maken daarnaast ook plinten op maat en in de afmetingen die onze klanten ons specifiëren. Onze plinten worden verkocht aan fabrikanten van laminaat-, parket- en vinylvloeren, en daarnaast ook rechtstreeks aan doe-het-zelfzaken en houthandels in België en daarbuiten.

Wij zijn niet enkel gespecialiseerd in klassieke ommanteling van MDF en HDF met papier, kunststoffolies of CPL.  Hoewel deze producten vandaag de standaard zijn in de markt hebben ze als nadeel dat vloerenproducenten steeds van al hun decoren duizenden m² papier, CPL of kunststof met een print die zoveel als mogelijk op hun vloeren lijkt moeten laten drukken en op stock houden. Vaak is het zo dat voor minder goed draaiende kleuren een groot deel van foliestock in de vuilnisbak eindigt wanneer een kleur uit collectie verdwijnt. Om hierop een antwoord te kunnen bieden hebben wij een assortiment lijsten ontwikkeld die direct uit het plaatmateriaal van de vloeren worden gemaakt. Wij kunnen met andere woorden profielen maken uit DPL-platen, uit HPL-platen, uit vinylsheets, en uit LVT. Bovendien kunnen wij ook kunststof- of HDF-profielen met rolvinyl ommantelen.

Onze kennis op vlak van profileren en ommantelen van profielen maakt het ons mogelijk om te blijven vernieuwen in deze markt en om onze innovaties ook met internationale patenten te beschermen.

Categorieën

  • Plinten
  • Lijstwerk
  • Wanden
  • Onderdelen voor meubels

Wenst u meer informatie over het FSC keurmerk, de organisatie en haar werking?

Bekijk het hier