toggle menu

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer weten?

X

Zoeken

FSC code zoeken

Een bedrijf opzoeken aan de hand van een licentiecode (FSC-Xxx..) op een gelabeld product of een certificaatcode (XX-CoC- xx..)

Klik hier

Stationsstraat 92
3191 Hever (Boortmeerbeek)

Wie zijn wij?

Finaspan maakt deel uit van de groep Marien die op het einde van de 19de eeuw werd opgericht. Vijf generaties later wordt de groep nog steeds beheerd door de familie Marien.

Finaspan is een Belgisch bedrijf en één van de grootste producenten van fineerplaten met een jaarlijkse productie van meer dan 150.000 platen. De productie wordt voornamelijk geëxporteerd, vooral naar Europese landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland en Scandinavië.

De combinatie van expertise en een ruime keuze aan fineer (meer dan 120 soorten zijn beschikbaar) verzekert een perfect antwoord op de behoefte van de klant. Bovendien, zorgt Finaspan ook voor korte productie- en levertijden.

Gefineerde platen

De kernplaat en de fineersoort zijn de 2 belangrijkste componenten voor het produceren van gefineerde platen.

 

Uit welke houtsoorten kan u kiezen?

Als een klant fineer komt uitkiezen, valt het gesprek vaak eventjes stil bij het binnenstappen van de fineerafdeling. “Zo veel keuze!” is een veel voorkomende one-liner die we mogen horen.

In dit hoofdstuk laten we u kennismaken met de fascinerende wereld van de verschillende houtsoorten die beschikbaar zijn in fineer: u vindt ze in alle tinten, maar ook met alle soorten tekeningen.
Wij hebben er een 120-tal. Meestal op 2 manieren gesneden, wat zelfs de meest veeleisende klant tevreden zou moeten stellen.

Als u wilt wegdromen bij het zien van al deze soorten, laat u dan gerust gaan. Vergeet echter niet, dat elke droom zijn prijs heeft. Alvorens verliefd te worden op een soort die u niet kent, kijkt u best eerst even op de biljetjes links. Ze geven u een idee van de prijs van de ene soort ten opzichte van de andere.

Een laatste goede raad: de soorten die u op de volgende pagina’s zult ontdekken, zijn slechts indicatieve stalen. Ze mogen in geen geval worden beschouwd als de referentie voor een te leveren bestelling.

Een verwittigd persoon is er twee waard…

Categorieën

  • Gefineerde platen

Wenst u meer informatie over het FSC keurmerk, de organisatie en haar werking?

Bekijk het hier