toggle menu

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer weten?

X

Zoeken

FSC code zoeken

Een bedrijf opzoeken aan de hand van een licentiecode (FSC-Xxx..) op een gelabeld product of een certificaatcode (XX-CoC- xx..)

Klik hier

Veldstraat 7
8930 MENEN

Andere verkooppunten

Detaform nv
Veldstraat 7
8930 Menen

Over

G.Desmet is een betrouwbare en innovatieve partner voor de ontwikkeling en productie van duurzame producten in gebogen massief hout, multiplex en vilt. Zijn hoogwaardige kwaliteitsproducten vinden hun toepassing in designmeubelen, bioscopen, theaters, kantoor- en schoolinterieur, muziekinstrumenten, enz.

Multiplex

Van boomstam tot elegante vorm

Het vormgeven van zowel complexe multiplex onderdelen als eenvoudige stoffeerschelpen is een hoofdactiviteit sinds de oprichting van G.Desmet.

Het productieproces begint met de metamorfose van een pas gevelde boom tot schilfineer.  Afhankelijk van de eisen waaraan het stuk moet beantwoorden,  worden een aantal lagen fineer op maat gesneden,  samengevoegd en verlijmd.  Na het positioneren van het fineer in de persmal en door de aanwezigheid van de juiste combinatie van hitte en druk, krijgen de fineerlagen hun vaste vorm.  Met behulp van recente CNC-freesmachines wordt de correcte geometrische vorm uit de persvallende multiplex gefreesd.

In een laatste fase worden er nog extra functionaliteiten toegevoegd of wordt het stuk verder voltooid met een brede waaier van kleuren en hoogwaardige afwerkingslagen.

Massief hout

Van ruwe houtblok naar elegante vorm

De ambacht van het stoombuigen is een beproefde techniek die voor het vormgeven van massief hout wordt ingezet.

Na het stomen onder druk,  wordt het plastisch vervormbare hout in de gewenste pasvorm gebracht en gefixeerd in een stalen korset tot de nieuwe geometrische vorm voldoende stabiel is. Het afgewerkte product wordt daarna uit de gebogen houtblok gefreesd en tenslotte gemonteerd of afgewerkt volgens de specificaties van de klant.

Op die manier wordt een ruwe blok hout omgetoverd tot een uiterst elegante vorm.

Categorieën

  • Multiplex
  • Fineer
  • Onderdelen voor meubels

Wenst u meer informatie over het FSC keurmerk, de organisatie en haar werking?

Bekijk het hier