toggle menu

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer weten?

X

Zoeken

FSC code zoeken

Een bedrijf opzoeken aan de hand van een licentiecode (FSC-Xxx..) op een gelabeld product of een certificaatcode (XX-CoC- xx..)

Klik hier

Karreweg 42
9870 Zulte

Wie is IDE Woods en wat is onze visie?

De familie Ide

Waar hout en innovatie elkaar ontmoeten, is de familie Ide nooit veraf en dit al meer dan 30 jaar.

In 1984 startten Leon Ide en zijn echtgenote Mie Sallemeyn aan de boorden van de Zaubeek te Zulte de industriële zagerij Lefibo op. In enkele jaren ontwikkelde Lefibo zich tot een van de meest toonaangevende producenten van kwalitatief degelijk naaldhout voor paletten en verpakking. Intussen is Lefibo met een capaciteit van 150.000 m³ rondhout op jaarbasis een begrip op de markt.

Hun ondernemingsdrang en meer dan gewone interesse voor technologische ontwikkelingen en maatschappelijke trends, leidde in 1992 tot de opstart van Solid te Spiere-Helkijn. Hier lag de focus op de productie van tuinhuizen en houtproducten voor de tuin. Ook Solid kende een opvallende groei. Het dienstaanbod breidde zich uit tot het verzagen, doorkorten, schaven, profileren en impregneren van hout. De ruime stockagemogelijkheden en de vlotte logistieke dienstverlening bleken al snel grote troeven om ook hier een basis te leggen voor langetermijnrelaties.

Intussen zijn de ondernemingen in handen van Leon en Mie’s zonen Steven en Peter Ide die samen met hun werknemers de dragende kracht zijn in het dagelijks beleid van beide bedrijven. Hieruit mag blijken dat gedurende al die jaren beide bedrijven het typisch familiaal karakter van een lokale KMO zijn blijven uitademen.

IDE Woods

De ervaring van Leon bracht, in combinatie met de nieuwe frisse impulsen van Steven en Peter, de IDE Group tot een volgend innovatief project: met de investering in een hoogtechnologische en ultramoderne productielijn brengt de groep sedert begin 2019 onder de naam IDE Woods gevingerlast hout op de markt.

Hiermee wordt het productaanbod nog uitgebreid en wil de familie Ide proactief anticiperen op de voelbare nieuwe trends in de houtverwerking en industrie.

De beste manier om de klant van morgen te ontzorgen vond men in een ultramoderne vingerlaslijn met een brede range aan mogelijkheden, 6 ingebouwde scanners en een hoge productiesnelheid.

Categorieën

  • Naaldhout
  • Grenen
  • Vuren
  • Douglas
  • Houtschilfers of -spaanders
  • Zaagsel
  • Chemisch behandeld hout
  • Gelamineerd/gelamelleerd hout
  • Tuinhout
  • Tuinpalen en paaltjes

Wenst u meer informatie over het FSC keurmerk, de organisatie en haar werking?

Bekijk het hier