toggle menu

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer weten?

X

Zoeken

FSC code zoeken

Een bedrijf opzoeken aan de hand van een licentiecode (FSC-Xxx..) op een gelabeld product of een certificaatcode (XX-CoC- xx..)

Klik hier

Eikelaarstraat 33
3600 GENK

Over Norbord

Norbord is een van oorsprong Canadese, toonaangevende producent van houten plaatmateriaal. Onze producten worden veelvuldig toegepast in de bouw- en meubelindustrie, en gebruikt door zowel professionals als doe-het-zelvers. Ons doel is een milieuvriendelijk kwaliteitsproduct te leveren. Norbord heeft meerdere productiesites in Europa, en commercialiseert in de Benelux de volgende producten met FSC label: SterlingOSB-Zero, SterlingOSB, Caberboard MDF, Caberwood MDF.

Waarvoor worden onze producten gebruikt?

Je bevindt je waarschijnlijk dichter bij een Norbord product dan je zou verwachten. Je muren of dak werden mogelijk geconstrueerd met SterlingOSB en de vloer waarop je staat is mogelijk van Caberfloor. Je vensterbanken en plinten zijn mogelijk vervaardigd van Caberwood MDF, en hoogstwaarschijnlijk zullen je meubelen ook één van onze producten bevatten.

Heel wat aannemers maken dagelijks gebruik van Norbord producten – gaande van de aannemers die verschillende huizen optrekken of werken aan contracten voor winkelinrichting, tot aannemers die dagelijkse herstellingen en renovaties uitvoeren. Doe-het-zelvers maken gebruik van onze producten, gaande van gewoon reparatiewerk tot meer complexe taken, zoals het installeren van een keuken. Producenten werken met onze houten constructiepanelen om producten te creëren die je dagelijks tegenkomt op het werk, thuis, en in winkels, cafés en hotels.

Milieu & duurzaamheid

Als één van de grootste producenten van houten plaatmateriaal in Europa, dragen we de verantwoordelijkheid om de initiatieven te steunen die de hedendaagse milieuproblematiek aanpakken. Vandaar dat we de sector in de richting van FSC®-certificatie stuurden, toen duidelijk werd welke impact ontbossing had op het milieu. Bovendien waren onze Europese bedrijven de eerste ter wereld die FSC-gecertificeerde plaatmaterialen produceerden.

Categorieën

  • MDF
  • OSB
  • Spaanplaat

Wenst u meer informatie over het FSC keurmerk, de organisatie en haar werking?

Bekijk het hier