toggle menu

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer weten?

X

Zoeken

FSC code zoeken

Een bedrijf opzoeken aan de hand van een licentiecode (FSC-Xxx..) op een gelabeld product of een certificaatcode (XX-CoC- xx..)

Klik hier

Prins Boudewijnlaan 7E
2550 Kontich

Over DIMEC

DIMEC NV werd in 1988 opgericht om het meest authentieke en complete gamma aan fineer te bieden aan bedrijven uit de decoratie-, de keuken- en de interieurinrichting in de Benelux. Als familiale en onafhankelijke onderneming zijn we gespecialiseerd in de fabricatie van fineerpanelen van hoge decoratieve waarde. Ondertussen zijn we uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf in deze sector, en nog steeds zijn we synoniem voor hoog decoratieve en kwalitatieve fineersoorten.

Die bijna dertig jaar aan expertise zetten we met veel plezier in voor jouw klanten. We helpen je op zeer persoonlijke wijze bij de keuze van de fineersoort die het beste past bij jouw wensen. Daarnaast staat er altijd een fineerexpert paraat voor al je vragen. DIMEC is een onderneming die met met jou meedenkt en keer op keer de meest ideale oplossingen nastreeft.

DIMEC beseft als geen ander dat kwaliteit primeert op de zeer gespecialiseerde markt van het fineer. We doen er dan ook alles aan om onze houtselectie continu op het hoogste niveau te houden. Elke fineersoort wordt rigoureus geselecteerd en nauwkeurig gecontroleerd. Onze klanten krijgen zo louter het beste materiaal voor hun realisaties en projecten.

Om onze kwaliteit en service nog meer te garanderen, deelden we recent ons assortiment op in drie aparte collecties: Selection, Fantasy en Essentials. Elke categorie heeft zijn eigen karakter en focus, waardoor jouw zoektocht naar het perfecte fineer nog makkelijker en duidelijker wordt. En ongeacht welke fineeroplossing je uiteindelijk ook kiest, op de DIMEC kwaliteitsgarantie kun je altijd rekenen.

Bovendien ziet DIMEC zichzelf niet louter als een leverancier van fineer, maar ook als een partner die je begeleidt in je project van keuze tot levering. Benieuwd hoe DIMEC jouw komend project naar een hoger niveau kan tillen? Onze fineerexperts helpen je graag verder!

Toepassingsgebied

De gefineerde panelen van DIMEC hebben een veelzijdig toepassingsgebied waaronder materialen voor meubelontwerpers, kleinere meubelfabrieken, meubelmakers, projectmeubilair, jachtenbouw…

 • Meubelontwerpers
  Door de soepele en snelle productiemethode van DIMEC, kan snel worden ingespeeld op de vraag van ontwerpers om panelen voor kleine series te realiseren en dit binnen een brede waaier van mogelijkheden.
 • Kleinere Meubelfabrieken
  Als het gaat om de fabricatie van het betere meubel, kan DIMEC maatpanelen maken met kwaliteitsfineer voor de producenten die een kwaliteitsmeubel creëren op kleinere schaal.
 • Meubelmakers
  Het grootste klantensegment van DIMEC bestaat uit de meubelmakers, die op ontwerp van architecten en volgens plan een meubel van grootse klasse fabriceren. Het gaat hier van dressings tot keukens over bibliotheken, lambriseringen, kantoorinrichtingen, praktijken van vrije beroepen enz.
 • Projectmeubilair
  Ook hier bieden de DIMEC materialen een gepaste oplossing. De realisatie van grote projecten zoals kantoor-, hotel- of winkelinrichtingen betekent geenszins een rem op de mogelijkheden die DIMEC kan bieden. Samen met de bouwheer en architect bespreekt DIMEC alle mogelijke details van uitvoering of ontwerp. Vaak worden hiervoor speciale boomstammen aangekocht om het resultaat zo optimaal mogelijk uit te werken.
 • Jachtenbouw
  Voor de inrichting van exclusieve jachten wordt ook regelmatig beroep gedaan op de vaardigheden vanDIMEC. In deze inrichtingen wordt veel met exclusieve fineersoorten gewerkt, zoals onder andere wortelfineer van de meest uiteenlopende soorten.

Categorieën

 • Plaatmateriaal & Fineer
 • Gefineerde platen
 • Fineer

Wenst u meer informatie over het FSC keurmerk, de organisatie en haar werking?

Bekijk het hier